Hari Ibu bersama Wanita JIM Pulau Pinang

Tanggal  10hb Mei 2009, Wanita JIM Pulau Pinang telah mengadakan kunjungan mahabbah ke Raudhatus Sakinah. Tujuan lainnya adalah untuk sama-sama meraikan serta memeriahkan lagi sambutan “Hari Ibu” bersama-sama dengan pelatih RS Pulau Pinang. Rombongan Wanita JIM diketuai oleh Puan Mardiana  Abdul Rahim selaku Ketua Wanita JIM  Pulau Pinang merangkap Pengerusi Jawatankuasa Pengurusan Raudhatus Sakinah Pulau Pinang.

Setibanya di Raudhatus Sakinah, program dimulakan dengan sesi taaruf bersama-sama pelatih RS serta jiran tetangga yang turut sama menyumbang jasa sepanjang pembukaan RSPP. Ucapan ringkas daripada Puan Mardiana membuka tirai program pada hari itu. Setelah itu, program diteruskan dengan slot tazkirah yang disampaikan oleh Ustazah Sa’uodah. Suasana hening menyelebungi bait RS kerana masing-masing memberikan tumpuan yang sepenuhnya sepanjang program berlangsung.

Pelatih-pelatih Raudhatus Sakinah tidak mahu ketinggalan dalam menyemarakkan lagi suasana pada pada pagi itu dengan mempersembahkan sebuah drama ringkas yang berkisar mengenai pengorbanan seorang ibu terhadap  anak kandungnya sendiri. Selingan iklan yang dipertontonkan menggamatkan lagi suasana. Para tetamu terhibur dengan keletah yang ditonjolkan oleh ‘anak-anak’ Raudhatus Sakinah.

Kira-kira pukul 11.30 pagi hidangan ringkas telah disediakan untuk para tetamu. Makan beramai-ramai sudah semestinya menjadi adat di RSPP kerana ia dapat membina hubungan yang lebih kukuh dan erat.

Program diteruskan dengan tayangan video pendek daripada Puan Mardiana serta Puan Azizah.

Program berakhir kira-kira pukul 12.30 tengahari. Justeru itu, sekalung ucapan terima kasih dihulurkan buat Wanita JIM Pulau Pinang serta jiran-jiran tetangga di atas kesudian meluangkan masa untuk bersama-sama pelatih RSPP sempena sambutan “Hari Ibu”.

Moga Allah s.w.t memberkati umur kita yang lalu serta sisa umur kita yang masih tinggal dan dapat kita bertemu lagi pada masa-masa akan datang. InsyaALLAH.

Nukilan,

Warden RSPP

Gambar-gambar sekitar program boleh dilihat dalam galeri.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: